A leggyorsabb Indián – a kitartás itt kezdődik

Kezdeném azzal, hogy a vonzás törvénye működik, de szerintem ezt Te is tapasztaltad már. Egy kedves ismerősöm hívott fel egy pár napja, hogy talált egy  jó filmet a régi DVD-i között és feltétlenül nézzem meg.

– Figyelj ez tuti neked való, mert egy motoros emberről szól és te szeretsz motorozni.
– Ok, hozd át megnézem.

A kedves ismerősöm egy valamit viszont nem tudott. Azt, hogy egy olyan bejegyzést akarok írni, ami a kitartásról szól.

Itt lépett be a vonzás törvénye. (“…amitől a leginkább rettegtem, az jött rám..” – Jób 3:25)

A filmet röviden összefoglalom: A főhős egy új-zélandi ember, bizonyos Burt Munro, aki egy isten háta mögötti településen 42 évet tölt egy 1920-as Indian márkájú motorbicikli újjáépítésével. A célja az, hogy megvalósítsa gyerekkori álmát: részt vegyen a Sós sivatagban (Utah állam – USA) évente megrendezett gyorsulási versenyen. 1967-ben megdönti az addigi gyorsulási világrekordott (1000 cm3), melyet azóta sem döntött meg senki. Feltétlenül le kell írnom a főszereplőt, aki Anthony Hopkins.

Végignézve a fimet, igazi példát láttam arra, hogy a kisember, hogyan valósítja meg az álmát és küzd le akadályokat.

Elhatároztam egy pár hete, hogy írok egy bejegyzést a kitartásról. Teszem ezt azért, mert azt látom most a környezetemben, hogy emberek adják fel a céljaikat, álmaikat. Hivatkoznak sokan a gazdasági válságra.

Tudod mit veszek még észre?

Azt, hogy megkönnyebül, mikor feladja! Kicsit síránkozik, hogy hát igen, ha nem lenne válság, meg ilyen a politikai helyzet, meg mit tudom én. Na ezen egy kicsit ki tudok akadni. De aztán gyorsan megpróbálok az ő fejével gondolkodni és elemzek.

Amire így rájöttem elég egyszerű. Ezek a célok nem voltak szilárd alapokon. Inkább úgy fogalmaznék, hogy csak vágyakozások voltak, meg jó lenne ha meglenne kijelentésekben kifulladtak. Nem volt meg a valódi ok! Azaz ok amiért az ember, ha hisz benne,  hegyeket képes megmozgatni.

Amennyiben valakinek van határozott célja, arról lelkesen beszél. Figyeld meg magadon, ha már csak “úgy” beszélsz dolgokról, akkor kezd a célod kútba esni.

A siker szempontjából az egyik legfontosabb az öntudat fejlettsége, utánna következik a belső kényszer, majd a határozott szándék. Mielőtt azonban elindulnál, tudnod kell mit is akarsz igazán elérni az életben. Amennyiben ez megvan, szerezd meg a megfelelő tudást, ezek alapján hozz jó döntéseket és nem marad más mint a kitartás, amellyel eléred célodat.


  A szerzőről:   24 éve értékesítésből él. Vezetett üzletkötői csoportokat, segített vállalkozások vezetőinek, oktatott értékesítőket.
Üzletkötői szándéka: Segíteni az embereknek, hogy megkapják azt az örömet amire vágynak, elégedettek legyenek azzal, amit vásároltak és elégedettek legyenek önmagukkal!